Wezep, met de wind uit de goede hoek

Zondag 4 december, 18.50 uur, Wezep, Pauluskerk. Bezoekers druppelen binnen. Geen volle bak, maar ook geen afschrikwekkend leeg gebedshuis. Het is duidelijk; de Goedheiligman heeft concurrentie van de Sint. Tenminste, dat is wat de organisatie ons vertelt.

Voorafgaand aan de aanvangstijd spelen we ingetogen de songs die we straks samen met de bezoekers willen gaan zingen (een primeur): ‘Niet van hier’ en ‘Vrede boven mijn verstand’. Dan de officiële aftrap. We worden welkom geheten door de jeugdraad van de kerk. Niet dat het barst van de jeugd, maar de invulling van de dienst is wat losser (wat onze aanwezigheid verklaart). Al snel zijn we aangekomen bij het aanleren van één van onze songs. En warempel, het wordt vlot opgepakt er ontstaat iets van symbiose tussen dat wat op het podium gebeurt en dat wat in de zaal plaatsvindt.

Het landt, zoals dat heet. We beleven een intieme, ontspannen avond met diepgang waarin het woord van de voorganger aansluit bij dat wat we spelen. We moeten ons sterk vergissen wil dit geen impact hebben gemaakt op de aanwezigen. De Sparkle, De Geest, waarvan je hoopt dat zij respectievelijk brandt of waait. Aanwezig? Check. Merkbaar? Check! Gelikte show? Nou, niet echt….  wel goede liedjes (naar onze bescheiden mening), fijne interactie, maar geen enkele garantie. Zij waait waarheen zij wil…..