Biografie

Het VreemdelingenCollectief brengt liedjes die verblijden, vertroosten en verbinden en mag zich verheugen in een groeiende belangstelling en schare fans. Na het debuut ‘Niemandsland’, dat werd verwelkomd met enthousiaste reacties, lovende recensies en een Zilveren Duif, ging de band op tournee. Nu is de band terug met ‘In de verte’. Een hoopvol en eerlijk album. Verwacht poëtische teksten, gevarieerde arrangementen en een boel muzikaliteit. Bezielende en verrassende pop van eigen bodem.

Heb je Het VreemdelingenCollectief nog niet eerder gezien? Vooral bezoekers van eerdere concerten weten dat de ervaren band live op z’n best is. Het VreemdelingenCollectief neemt je vol passie in een muzikale belevenis mee. Grafische projecties en animaties ondersteunen de liedjes. Frontman Johan Jeras deelt geregeld een goed verhaal of een korte en pakkende overdenking. Inspirerend en meeslepend!

 

HVC AD

 

Enkele recensies

“Het VreemdelingenCollectief gaat uniek te werk en haar muziek is voer voor liefhebbers van onder andere U2 en de betere Nederlandse rockbands. Wie meer uit muziek wil halen en een voorkeur heeft voor werk van eigen bodem, vindt hier alles wat hij zoekt. Het plaatje klopt.”

(Family7 TV-Magazine)

“De licht-alternatieve pop/rock, met vaak pakkende ritmes, weet voortdurend te intrigeren. In mooie poëtische Nederlandstalige zinnen bezingt zanger Johan Jeras zijn geloof en zijn verlangen naar een nieuwe, betere, wereld. Een intrigerende, meeslepende, verrassende, gedurfde en eigenzinnige plaat.” (Nederlands Dagblad over ‘In de verte’)

“Alternatief genoeg om te prikkelen en spannend te blijven en toegankelijk genoeg om een breed publiek aan te spreken. Een knappe prestatie.” (Nederlands Dagblad over ‘Niemandsland’)

‘Nergens wordt het voorspelbaar. Van up-tempo tekststromen kun je zomaar belanden in new-wave-achtige klanken om verderop meegenomen te worden in bijna kleinkunstachtige arrangementen’ . (Signs-magazine)

 

Achtergrondinformatie

Het VreemdelingenCollectief startte in 2013 als een uniek samenwerkingsverband tussen muzikanten, beeldend kunstenaars en schrijvers. Geboren uit het verlangen om bewuste momenten met God door te brengen. Om met teksten, beelden en muziek uiting te geven aan gedachten en gevoelens. Aan een wereld die tastbaar is, maar toch ook weer niet. Met de voeten op vaste grond bezig zijn met dingen van boven. In onze moerstaal. Uit het hart gegrepen. Vanaf de release van Niemandsland is Het VreemdelingenCollectief verder gegaan als vijfkoppige band.

Het VreemdelingenCollectief werd enkele maanden na de release van haar debuut genomineerd voor een Zilveren Duif, de muziekprijs in Nederland voor christelijke muziek. Op 8 november 2013 vonden tijdens een galadiner de uitreikingen van de Zilveren Duif Awards plaats. In de categorie aanmoedigingsprijs ging het VreemdelingenCollectief er met een Zilveren Duif vandoor. ‘Niemandsland’ werd door juryvoorzitter André Rouvoet geprezen: “Het is van een hoge kwaliteit. Het is vernieuwend. De makers hebben lef getoond. De liederen en teksten zijn verrassend, prikkelend en stimulerend. We zien uit naar meer!”. Dat meer is er nu gekomen met ‘In de verte’.

Voor de bekostiging van ‘In de verte’ startte Het VreemdelingenCollecfief een succesvolle crowdfudingactie via het crowdfundingplatform Voordekunst.nl. Daar werd met hulp van donateurs meer geld opgehaald dan het beoogde streefbedrag. Met de crowdfunding wist Het VreemdelingenCollectief niet alleen de begroting van het album te dichten, maar ook gastmuzikanten in te huren. Het VreemdelingenCollectief ontving daarnaast een bijdrage van het Ramses Shaffy Fonds voor Jonge Kunstenaars.

Het VreemdelingenCollectief is bekend van onder andere optredens voor/op New Wine, Opwekking, Graceland Festival, Zinvloed, Festival316, 7keer7, Zilveren Duif Awards, Soul Survivor, EO, Groot Nieuws Radio en Family 7.

Sinds begin 2015 is Het VreemdelingenCollectief een vijfmansformatie: Johan Jeras (liedjesschrijver, zang, gitaar), Arjan de Wit (elektrische en akoestische gitaar, elektronische instrumentatie), David Westveer (drums en percussie), Aron de Lijster (bas) en Jozua Dieleman (piano, orgel, glockenspiel en overige toetsen). Alleen of samen speelden/spelen deze muzikanten in diverse andere (bekende) formaties en speelden reeds op allerlei podia en festivals. Ook tourde de kern van Het VreemdelingenCollectief (als 3FM Serious Talent) met o.a. The Voilet Burning, en deelden het podium met artiesten als Kevin Max en Luna Halo.

 

Boekingsinformatie

Het VreemdelingenCollectief zorgt live voor een inspirerend en multidisciplinair programma. Muziek en bezinning staan daarbij centraal. Een optreden van Het VreemdelingenCollectief is een belevenis op zich. Het VreemdelingenCollectief deelt liedjes, kunst in de vorm van grafische projecties, pakkende multimediale overdenkingen en verhalen.

 

Contactgegevens

 Het VreemdelingenCollectief

06-44952290 / 06-52476117
info@vreemdelingencollectief.nl
www.vreemdelingencollectief.nl