Boost Gospelfestival, 21 mei, Den Ham

Inspire, music, connect. De drie ingrediënten voor het Boost Gospelfestival dat vorig jaar haar eerste editie beleefde. Vorig jaar mocht het festival 2500 bezoekers verwelkomen. Ook dit jaar mikt het festival op een vergelijkbaar aantal bezoekers.

Inspire op politiek maatschappelijk gebied met Gert Jan Segers, Pieter Omtzigt of bijvoorbeeld Simone Schoemaker van het Leger des Heils. Connect via artistieke en vormende workshops onder leiding van coaches en kunstenaars. Music wordt o.a. opgediend door Het VreemdelingenCollectief en de Rechtstaat.

Meer info: http://boostgospelfestival.nl/

Nieuwe clip – Hang er maar aan

Moe van te veel aan informatie, vernieuwingsdriften, meningen, ideeën, commerciële uitingen, holle klanken en moe van onszelf die proberen zich daar een weg in te vinden. Dat is de voedingsbodem geweest voor de song ‘Hang er maar aan’.
Toegegeven, snelle ontwikkelingen in wetenschap, allerlei informatie-platformen, ze kunnen een zegen zijn. Maar ach, schrijf daar maar eens een liedje over …… een weinig prikkelende gedachte. Oké, tot zover ons gemijmer, veel plezier met de video en de songs!

De song ‘Hang er maar aan’ is nu ook te downloaden via iTunes en/of Google Play

De KroegKerk was op Graceland

Afgelopen zomer hebben we KroegKerk gehouden op het Gracelandfestival. Op een niet-KroegKerk-waardig tijdstip (10.30 uur) verzamelden zich de festivalgangers bij Cirque d’ Espoir (de tent voor KroegKerk). Na een aantal songs hebben we m.b.v. een video-fragment en bierviltjes het kroeggesprek gehouden. Thema: ‘Heb je ooit wel eens een wonder meegemaakt?’.  Altijd even afwachten hoe aanwezigen hier op reageren. Aan het gegons en de mimiek van de festivalgangers was af te lezen dat dit genoeg stof tot gesprek opleverde. Eindstand: Iedereen heeft wel eens in een situatie gezeten waarin er wonderlijke gebeurtenissen zo niet wonderen hebben plaats gevonden. Na meer songs van ons eerste album Niemandsland, de zegen en het zegenlied hebben we met z’n allen de afdronk gedaan in plastic glazen gevuld met prosecco van het goedkopere soort. Band en festivalgangers konden vreugdevol huiswaarts dan wel tentwaarts keren.

VC op Pinksterfeest316

Dit pinksterweekend was Het VC te gast in Wijnjewoude op Pinksterfeest 316. Gelet op de enorme tent waar we gingen spelen rekende de organisatie op meer dan 1000 bezoekers. Waren het er die avond 250? Veel meer zullen het er niet geweest zijn.

Maar, wat hebben we een goede tijd gehad met alle aanwezigen. Entertainment, verwondering, samen zingen en uiteindelijk compleet unplugged geëindigd met ‘Goede Nacht’.

Speciale dank gaat uit naar Oscar Lägerstrom. Stand-inn-basist voor deze gig. Je hebt je goed voorbereid, broer.

Jannes Boonstra maakte mooie foto’s.

 

Zondag 28 mei, KroegKerk

Samen met een aantal vrienden van Praise&WorshipChoir Everlasting  organiseren we op 28 mei KroegKerk. We hopen daar veel bekende gezichten te mogen begroeten, maar zeker ook nieuwe.

Kerk en Kroeg, bij uitstek de twee plaatsen waar gesproken wordt over de zin en onzin van het bestaan. Deze avond wordt georganiseerd voor en door mensen die houden van muziek, diepgang en een goed gesprek. Dit alles onder het genot van dat wat de tap ons te bieden heeft. Host van de avond is Richard v/d Grijn. Met zijn jarenlange ervaring als gastheer op verschillende festivals en events zal hij de avond in goede banen leiden.
De komende maanden zullen we KroegKerk op verschillende manieren onder de aandacht brengen in de verwachting dat ons enthousiasme over dit event door velen gedeeld zal (gaan) worden. Tot dan!
Tickets verkrijgbaar via Truetickets

5 februari Morgensterkerk Papendrecht met ds. Piet van Die

Zondag 5 februari houdt Het VreemdelingenCollectief samen met ds. Piet van Die een themadienst rondom ons album ‘In de Verte’. In de Morgensterkerk te Papendrecht zal het VC haar songs ten gehore brengen. Piet van Die zorgt voor korte overdenkingen, voordrachten en anekdotes. Samen met alle aanwezigen zullen we zoeken, verliezen, vinden en gevonden worden. Daarnaast is er ruim baan voor verwondering, vreugde, vertroosting, verbinding en het aanbidden van God.

Zondag 5 februari, 19.00 uur, Muilwijckstraat 1, Papendrecht

Wezep, met de wind uit de goede hoek

Zondag 4 december, 18.50 uur, Wezep, Pauluskerk. Bezoekers druppelen binnen. Geen volle bak, maar ook geen afschrikwekkend leeg gebedshuis. Het is duidelijk; de Goedheiligman heeft concurrentie van de Sint. Tenminste, dat is wat de organisatie ons vertelt.

Voorafgaand aan de aanvangstijd spelen we ingetogen de songs die we straks samen met de bezoekers willen gaan zingen (een primeur): ‘Niet van hier’ en ‘Vrede boven mijn verstand’. Dan de officiële aftrap. We worden welkom geheten door de jeugdraad van de kerk. Niet dat het barst van de jeugd, maar de invulling van de dienst is wat losser (wat onze aanwezigheid verklaart). Al snel zijn we aangekomen bij het aanleren van één van onze songs. En warempel, het wordt vlot opgepakt er ontstaat iets van symbiose tussen dat wat op het podium gebeurt en dat wat in de zaal plaatsvindt.

Het landt, zoals dat heet. We beleven een intieme, ontspannen avond met diepgang waarin het woord van de voorganger aansluit bij dat wat we spelen. We moeten ons sterk vergissen wil dit geen impact hebben gemaakt op de aanwezigen. De Sparkle, De Geest, waarvan je hoopt dat zij respectievelijk brandt of waait. Aanwezig? Check. Merkbaar? Check! Gelikte show? Nou, niet echt….  wel goede liedjes (naar onze bescheiden mening), fijne interactie, maar geen enkele garantie. Zij waait waarheen zij wil…..

Live registratie @radio5

Afgelopen maand waren we te gast in de studio van Radio5. In het programma EO-live spraken we met Andries Knevel en Hella van der Wijst over het album ‘In de Verte’.
We mochten een aantal songs van ons album live ten gehore brengen. Op één voorwaarde: Als we ons eigener versie op de hymn der hymnen ‘Amazing grace’ zouden laten horen.
Het resultaat is wat je hier hoort en ziet.
2 weken influenza geeft Johan uiteindelijk de sound die we zochten voor deze bewerking.
O’ en laten we bij deze ook Suzanne Knobbe onder de aandacht brengen. Voor een tweede keer op stap met Het VreemdelingenCollectief en je bent nog niet afgehaakt.:0 Thnx voor je belangeloze belang.

Fijne recensie in het Nederlands Dagblad

“Een intrigerende, verrassende en gedurfde plaat” , aldus recensist Harco Ploegman van het ND. Volgens Harco heeft ‘het collectief’ de juiste keuze gemaakte met de nieuwe meer ongepolijste sound. Het is niet aan ons om dat te weerleggen:)

De hele recensie betreffende het album ‘In de Verte’ lees je hier